ZA MALO, AL‚ NE BEŠE

ZA MALO, AL‚ NE BEŠE

DOBRO, A I NIJE….

ČUDNA PREDSTAVA, A

JOŠ ČUDNIJA PUBLIKA

Travijata, Verdi….. Emocije!!!!! Tuga, radost, sreća, bol, ushićenje, očajanje, strah, euforija, neizvesnost, drama, krv, znoj, LJUBAV, MRŽNJA….. Prepoznajemo li sve to kod Verdija?    Skoro uvek!   A sem večeras.  Na žalost, večeras  ništa od toga nismo imali…..  imali smo  jednu veoma čudnu, ravnolinijsku i dosadnu  predstavu.

Dobru, a nije. Kvalitetnu (za naše uslove ohohohohoho), a mlaku. Solidne pevače… dvoje mladih i jednu svetsku zvezdu…. i ????? Kombinacija trange, frange. Već viđeno, na žalost, i nastavlja se, samo u novom ruhu. Greota. Dođoh kući bez utiska koji bi trebalo da me ophrvao. A nije. Zapravo, jedva sam čekala da se završi. Pa zar iko ko je ovo omogućio, veruje da će svi pasti u nesvest jer nam pevaju „operski podmladak u povoju“ i jedan stari „operski vuk“ koji i nije nešto?

Bilo je DOSADNO.

A publika luda, tj, naučena gde kome, i  koliko treba da tapše, urla i podiže tenziju, ali….. mnogo očiju isto vidi, a Laura piše.

Željko Lučić….. svetska zvezda. Bio, pevao, otišao. Odradio. A ja bez utiska, mislim….  šta ću da kuvam sutra….. Jel to to?

Vesna Đurković…. trenutno njegova učenica, to se tako zove. Odlična, kvalitetna, ali taj glas nikada neću upamtiti. Dala je sve od sebe i bila jako dobra. A utisak….. nemam.

Stevan Karanac….. i dalje najružniji glas. Večeras, od početka do kraja FALSCH. Ne proveravajte me. Kakav je on, BRE, strastveni Alfredo?   Krajputaš sa par koraka gore, dole, bez izraza, bez intonacije, NIŠTA.

I to je to. Pohvale za ovaj pomak u operskom životu Beograda. Imamo  ubrzo Tosku i Trubadura.  Ako bi Tosku pevala Ana Rupčić…. to bi bilo baš ok…. Ovako….. videćemo. Trubadur….. nadam se da će od ovog trilinga biti najbolji. Ili samo želim…. a i to je dovoljno.

Ali nije dovoljno da OPET nema vode za publiku. Nigde, sem ako ćete u lepim toaletama, haljinama, odelima, da idete u WC i da „lapćete iz ruke“.

UPRAVO…… zar je voda toliki problem. Sram vas bilo.

SRAM VAS BILO.  

I da dodam još par pitanja….. Kako VAS, UPRAVO, nije sramota da dovedete svetsku zvezdu, a u publici vam deca iz škole iz Požarevca. Ma svaka čast deci, nego….. Đaci i Metropoliten? Nešto nije u „vinkli“….

I pitanje za čuvenu rediteljku I.D.M.    Imate li još neku stolicu da popunite II čin? I šta treba da rade pevači, sem da stoje kao spomenici i pevaju?  Ili da pitam nekoga u piljari, možda bi znao da mi da bolje objašnjenje…..

Balet…… Može li IKO da pomogne u ovoj najjadnijoj koreografiji…. ili to tako mora dok ova koncepcija postoji?

Hvala.

Čekamo Tosku…. sa Anom Rupčić. J.T.P.  nikako.

Laura Miletić

PREDHODNI TEKST OD ISTOG AUTORA

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.