SJAJNA KARMEN, ovako sada i nikada više

KARMEN

Ovo ce biti najkraći osvrt i opis jedne predstave u mom izdanju.

KARMEN…… Sanja Anastasia !!!!!!!!

Konačno jedna prava evropska i svetska Karmen, prekrasnog i ogromnog glasa, sa svim mogućim nijansama u dočaravanju lika….. ubedljiva, fascinantna, glumački neverovatna…… znamo već….. SJAJNA !!!!!

Zalutala ovde, sigurna sam, uz sve želje da “pomogne” operi da bude bolja….. glupost…..ova opera NIKADA neće biti bolja, sve dok vladari ne otpadnu sa tih mesta, a ne dodju neki isti, nego neki pravi…..(kako Laura zamišlja operu u Beogradu)

Ipak, uz sve Sanjine kvalitete, trud, zelju, požrtvovanost na sceni…. očigledno odskakanje u svemu u odnosu na ove mučenike…..  SVE OSTALE,  sem jednog izuzetka…. Mladen Prodan, SVE OSTALE ( Dejan Maksimović, Aleksandra Stamenković, Vuk Zekić, Vuk Matić, Nevena Matić, Ivana Živadinović, pa nonsense…. MANUELITA, opisana kao devojka, izvodi je Ivana Vidmar, vremešna tetka vizuelno, a u sopstenoj glavi, verovatno od promaje, misli da je devojka, uz svo neprimereno ponašanje koje nije u opisu ulogice,  Slobodan Živković I BALET—- gde dvoje glavnih besomučno udara o podijum iz sasvim nerazumljivih razloga, pitajte koreografa, DAKLE !!!!!!  SVE NJIH, TREBA DA BUDE SRAMOTA ŠTO OTVARAJU USTA NA TOJ SCENI, ili čak i u sopstvenom kupatilu… a uz režiju, kostime i scenografiju…. SRAMOTA !!!!!

HOR, ORKESTAR  I DIRIGENT (A.Z.B)….. NEPODNOŠLJIVI U SVOM  SKANDALOZNOM IZVODJENJU…….i hitno ZA ODSTREL…..

SRAM VAS BILO MUČENJA PUBLIKE.

Sanja…… idi…… idi…..

P.S.

Hodnik druge galerije i dalje u mraku, VODU NEĆEŠ POPITI… možeš samo na prvoj pauzi ako nabodeš podrum, tj. Muzej…, posle NISI ŽEDAN, prvi red na prvoj galeriji u sredini ponovo otvoren, UPRAVE I DALJE NEMA.

Bye, bye

Sanja……. idi…… idi

Laura Popović 24.04.2024.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.